Jaktområden

Ermelo – Detta är det område där jag bor med min familj och det ligger cirka 25 mil öster om Johannesburg.
Det jaktområde som jag använder här består av 2 700 ha huvudsakligen gräsmark med lite buskage och kullar. Området är vattenrikt och har 11 olika dammar på markerna..
Här jagar vi huvudsakligen Springbock,Blesbock och Vitsvansgnu – det är ett väldigt viltrikt område och eftersom det är öppen terräng så ser man ofta flera hundra djur samtidigt.
Här erbjuder jag även avskjutningsjakt för de som inte bryr sig om trofee storlek men gärna vill skjuta mycket.
Här finns det även möjlighet till bra nattjakt på de små rovdjuren såsom Serval, Schakal och Caracal med ett flertal andra arter tillgängliga.

Mkhunyane – Ytterligar 16 mil öster om Ermelo.
Består av 6700ha blandad biotop, från gräslandskap via flodbäddar, tropisk skog, lågfält till våtlandskap, väldigt kuperat och ett minne för livet bara att ”köra” runt. Det finns få vägar på farmen vilket leder till känslan av riktig vildmark.
Här jagas i stort sett alla de övriga vanligt förekommande antilop arterna såsom Kudu, Impala, Zebra,Vattenbock, Nyala, Bushbock o.s.v
Området har även en stor artrikedom när det gäller fåglar och 235 olika arter har registrerats än så länge.
När vi jagar detta området så bor vi i campen på farmen, boendet är robust och bekvämt med varmvatten och daglig tvättservice. Oftast har man alla måltiderna i campen med tid för lite vila mellan lunch och eftermiddagsjakten.
En av de stora höjdpunkterna är att sitta runt lägerelden och diskutera dagens händelser under stjärnhimlen på kvällen efter avslutat jakt.

Natal – områden runt Jozini Dammen
Ytterligare 12 mil österut, härifrån är det bara ytterligare 10-12 mil för de som vill kombinera med havsfiske, eller ett par dagar vid havet.
Detta är de bästa områden som jag har när det gäller vårtsvin och stora Nyalor. Sammanlagt runt 12,000ha som gränsar mot den 17,000ha stora dammen, som erbjuder mycket kul fiske efter Tigerfisk för de som vill. Alltid mycket gris, Nyala, Impala och blå gnu samt många andra arter. Området har Elefant, Noshörning och Buffel så det är alltid spännade att vara i markerna. Här har vi självhushåll med mycket bekvämt boende och fantastiska stunder runt lägerelden omgivna av den Afrikanska natten med alla dess ljud.

 

Karoo – Ligger i Norra Kapprovinsen och består av 13,000ha kuperad terräng. Mest känt för Springbock och Oryx, men har mycket stor artrikedom – även en del exotiska arter såsom Lechwe, Vaal Rhebuck och Scimitar horned Oryx. Mycket bra område för avskjutningsjakt på Springbock. Bör helst inte sambokas med andra områden på grund av att det ligger så avlägset – normalt plockar jag upp på flygplatsen i Johannesburg och sedan kör vi tillsammans de 65 milen (västerut) till jaktområdet.
Alternativet är att man tar ett inrikesflyg till antingen Bloemfontein eller Kimberly så hämtar jag upp där för vidare transport till jaktområdet.
Farmen har en antal strategiskt placerade gömslen som används när man jagar med pilbåge. Vi använder oss av ett bekvämt gästhus som ligger på den angränsande gården.