Jaktsäsong

Eftersom vi jagar på speciella jaktfarmer där markägaren också äger djuren så är vi tillåtna att jaga året runt.

Vissa saker som man bör tänka på innan man bokar sin jakt.
Under sommarmånaderna (November till Februari) så kan det vara väldigt varmt, runt 40 på vissa ställen vilket leder till att man ofta jagar från gryning (04,00) fram till sjutiden, sedan tar man siesta och jagar igen de sista timmarna innan det mörknar runt 7 på kvällen.
Under sommaren så är träden och buskarna i fullt löv och gräset är högt, så planera helst inte att jaga de minsta anteloperna om du vill komma under sommarmånaderna.
Trofeedjur hittar man givetvis året runt, men under brunsten (April – Juli) så ökar chanserna eftersom djuren rör på sig betydligt mer. Under denna tid så är temperaturerna betydligt behagligare och man jagar under större delen av dagen med ett avbrott för lunch.
Avskjutningsjakt bör helst ske under månaderna Maj – Agusti eftersom man då även skjuter hondjur och man vill undvika att lämna kidd som fortfarande är beroende av geten. Under denna tid på året så varierar temperaturerna från minus på morgonen till runt 20 grader under dagen.

Som avslutning, jakt sker året runt och det är upp till er att avgöra när ni vill jaga – vill ni ha förslag på den mest förmånliga tiden för det eller de djur ni söker så skicka en förfrågan.